Іспанія змусила посольство РФ видалити брехливе відео про нібито іспанські війська в Україні – новини України, Політика

Міністерство закордонних справ Іспанії викликало російського посла через опубліковане в акаунтах посольство у соціальних мережах відео, яке переконувало, що в Україні нібито воюють іспанські війська. Про це повідомляє The Guardian.

Іспанські ЗМІ стверджують, що відео, яке зараз видалено, показувало нібито іспанських солдатів на полі бою на тлі заяви міністра оборони Іспанії Маргарити Роблес про те, що іспанські війська ніколи не воюватимуть в Україні.

МЗС Іспанії звернулося до посольства РФ з вимогою “негайно” видалити відео і викликало російського посла в Мадриді, “щоб висловити протест проти нападок на уряд у соціальних мережах” та “рішуче неприйняття такого типу публікацій”.

Роблес повторила в п’ятницю, що “в Україні немає абсолютно жодних військ НАТО, жодних іспанських солдатів, які належать до збройних сил Іспанії чи збройних сил будь-якої країни НАТО, жодного”.

Вона звинуватила Росію у “використанні всіх методів, включаючи дезінформацію, щоб підірвати дружбу народів, які є частиною Європейського Союзу та НАТО”.

  • Згідно з документом з числа викладених у мережу секретних даних Пентагону, інформація про можливий новий наступ на Київ з території Білорусі в лютому цього року поширювалася Росією в рамках “оперативного маскування”.

Читайте також: Російських військ у Білорусі поменшає: половину кинуть воювати на схід України – ДПСУ

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? ❗️Умань: станом на 14:00 кількість жертв терористичного акту рф збільшилась до 16. …
Next post Віталій Паращук загинув на війні України з росією