“Точно в ціль!” – Подоляк відреагував на цинічний коментар РФ після обстрілу Умані – новини України, Політика

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на цинічний коментар російського військового відомства “точно в ціль”, який окупанти залишили після ракетного удару по багатоповерхівці в Умані, внаслідок чого загинули щонайменше 23 особи. Подоляк поставив риторичне запитання, чи має хтось після цього бажання дискутувати, як має закінчитися війна.

“Росія навмисно, зухвало, демонстративно вбиває і відверто знущається з… міжнародного права. “Хочете побачити, як крилата ракета влітає в багатоповерхівку і вбиває сплячих дітей? Зараз виконаємо”. І навіть зафіксуємо в офіційному статусі Міноборони РФ – “Точно в ціль!” – написав він.

Він назвав Росію “банальною дикунською та варварською країною” і підкреслив, що її системне порушення правил стосується не лише України.

“РФ, як сарана, приходитиме на будь-які території, вбиваючи, грабуючи, щоб потім з високої трибуни міжнародної організації цинічно розповідати про багатополярний світ”, – зазначив він.

На думку Подоляка, ця війна має завершитися поразкою РФ та поверненням верховенства права та миру до Європи, тому Україні необхідно більше військової допомоги.

“А тому, перефразовуючи Хемінгуея, ще раз скажу: “Привіт, зброя! “Привіт, багато зброї…”, – написав він.

  • Вночі під час повітряної тривоги росіяни вдарили крилатою ракетою по житловому дев’ятиповерховому будинку в Умані. Є загиблі та поранені. Триває розбір завалів, кількість жертв зростає.
  • Прикордонники показали відео обстрілу російських позицій ракетами, де написано “за Умань”.

Артем Джеріпа

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ​Розслідування #RussianWarCrimes: головне за тиждень Кожен воєнний злочинець і державний …
Next post Єврокомісія досягла угоди з п’ятьма країнами ЄС щодо імпорту української агропродовольчої продукції