Київ приховує від союзників деталі контрнаступу через злив даних у квітні – Politico – новини України, Політика

Щоб не допустити витоку конфіденційної інформації, яка може зашкодити наступальній операції, Україна приховує від союзників деталі майбутнього контрнаступу. Про це повідомляє Politico із посиланням на європейських чиновників, які підтримують зв’язок із вищим військовим керівництвом України.

За словами співрозмовників видання, через квітневе злив секретних документів з Пентагону, в яких йшлося зокрема про підготовку ЗСУ до весняного контрнаступу, Київ тепер утримується від надання будь-якої інформації про майбутній контрнаступ.

Джерела стверджують, що українські колеги не діляться з ними інформацією про терміни, а також про те, де і скільки військ планується перекинути на позиції для проведення наступальної операції.

Україна, ймовірно, продовжує ділитися якимись “базовими розвідданими” із західними союзниками, які протягом року надавали їй військову допомогу, проте намагається запобігти широкому поширенню деталей, пов’язаних із плануванням бойових дій, повідомляє видання.

Читайте також: Нацгвардієць, який підозрює у витоку секретних документів із Пентагону, постане перед судом – Reuters

Неназваний український депутат, на слова якого посилається Politico, заявив, що чиновники у Києві приховують деталі контрнаступу навіть від інших українських політиків.

За його словами, в Україні є “лише кілька людей, які знають про цей план”.

При цьому представник Пентагону у коментарі журналістам заявив, що нібито не побачив жодних змін у поведінці України.

Він сказав, що Україна так само обмінюється інформацією зі США.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, коментуючи скритність України, заявив, що не зобов’язаний повідомляти про щось Заходу заздалегідь.

“Американські та українські чиновники підтримують контакт щодня, тому Вашингтон часто може багато про що здогадуватися. США продовжують постачати Україні розвіддані в режимі реального часу. Ми зосереджені не на тому, чи повідомлять нас заздалегідь. Ми зосереджені на тому, щоб вони мали все необхідне до моменту , коли будуть готові до дій”, – сказав Кірбі.

Читайте також: Злив даних. Кремль хоче таємно набрати ще 400 000 росіян на війну проти України – WP

Мілана Головань

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Тривають бої у Бахмуті, рашисти штурмують Мар’їнку, Авдіївку, біля Лимана – Генштаб
Next post Телефон став довше заряджатися — причини та як це виправити