F-16 не змінять ситуацію у війні, лише у середньостроковій перспективі – Пентагон – новини України, Політика

Міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл заявив, що передача Україні винищувачів F-16 є важливою у середньостроковій перспективі, проте не зможе кардинально змінити ситуацію у війні Росії проти України. Про це повідомив Голос Америки із посиланням на слова чиновника.

Кендал зазначив, що передача F-16 “створить проміжні можливості, яких в українців поки немає, але не це змінить ситуацію кардинально”.

На його думку, поки що авіаційна сила не була вирішальним фактором у війні. Чиновник також наголосив на ефективності систем протиповітряної оборони.

“F-16 допоможуть українцям, але не змінять баланс докорінно”, – сказав він.

Кендал зауважив, що для передачі винищувачів потрібно з’ясувати багато деталей, тому на цей процес “у кращому випадку піде кілька місяців”.

За словами чиновника, Сполучені Штати не почали передачу винищувачів F-16 раніше, тому що у військовій допомозі США для України “були інші значно вищі пріоритети”.

“Думаю, раціонально було ухвалити це рішення зараз… думаю, ми повинні почати думати заздалегідь на більш довгу перспективу”, – зазначив Кендал.

  • 21 травня 2023 року президент США Байден офіційно повідомив, що американські військові почнуть тренувати українських льотчиків для F-16.
  • 22 травня у МЗС Нідерландів повідомили, що навчання українських пілотів на F-16 розпочнеться найближчим часом.

Читайте також: Байден відповів на заяву Росії про “колосальний ризик” від постачання F-16: Для них – так

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Переговори ПЦУ з УПЦ – Климент розповів, чому вони не можуть відбутися
Next post Курс долара в Україні до 14 травня буде в межах 37,3–37,9 гривні, сказала Ганна Золотько