Глава Пентагону на Рамштайні: Україні найбільше потрібні радари, снаряди, амуніція та ППО – новини України, Політика

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що темою сьогоднішнього “Рамштайну” буде передача Україні радарів, снарядів, амуніції та протиповітряної оборони. Про це він повідомив на відкритті онлайн-засідання контактної групи країн-союзників України.

За його словами, партнери говоритимуть про поточні потреби Сил оборони України — це зміцнення системи ППО.

Він зазначив, що сьогодні Україна “найбільше” потребує радарів, амуніції, ППО та артилерійських снарядів калібру 155 мм.

“Реалії показують, що сьогодні для України визначальною є робота ППО. Росія продовжує використовувати гіперзвукові ракети, щоб бити у мирних містах, але завдяки системам Patriot Україна може на 100% їх збивати”, – сказав Остін.

Глава Пентагону наголосив, що росіянам не вдається домінувати у повітряному просторі України.

Також глава відомства заявив, що союзники продовжать навчати українських воїнів на своїх полігонах та техніці, а президент США Джо Байден пообіцяв прискорити цей процес.

“Ми працюватимемо на перспективу, щоб Україна могла дати відсіч будь-якій атаці”, – резюмував він.

Напередодні засідання у Пентагоні заявили, що темою зустрічі буде не лише ППО, а й майбутнє надання Україні західних винищувачів F-16. На квітневій зустрічі Остін отримав кілька запитів від країн, які бажають отримати від США дозвіл на навчання українців польотам на F-16. Як наслідок 11-го Рамштайну, було створено “авіаційну коаліцію”, про яку президент Володимир Зеленський оголосив 16 травня. До неї одразу приєдналися Франція, Великобританія та Нідерланди – 19 травня Джо Байден також підтримав коаліцію. Рішення Штатів було вирішальним для просування надання винищувачів. Генсек НАТО Єнс Столтенберг говорив, що західні союзники самостійно визначатимуть, коли починатимуть навчати українських пілотів на F-16.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Завдяки СБУ 10 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який «зливав» позиц…
Next post Вимоги МОК щодо допуску росіян до турнірів не дотримуватимуться — заява ОКР