Легіон Свобода Росії показав перше відео-зведення операції у Білгородській області – новини України, Політика

Легіон Свобода Росії опублікував перше відео-зведення операції у Білгородській області РФ. На кадрах — робота артилерії з російських окупантів та їхньої техніки.

“Кадри, які демонструють боягузтво та непрофесіоналізм путінських військ”, – йдеться в описі відео.

У легіоні кажуть, що окупанти, маючи чисельну перевагу, діючи на знайомій їм території, панічно ховалися в посадках і під парканами.

На відео знято удар артилерії по будинку, в якому, як стверджують повстанці, ховалися військові мотострілецької роти ЗС РФ.

“Вони хотіли пограти у хованки, але наші артилеристи грають краще. Тут же — знищена та пошкоджена техніка, яка більше не поїде російськими дорогами руйнувати українські міста”, – йдеться в описі.

У легіон також повідомили, що їхні втрати під час операції склали дві особи загиблими та 10 пораненими. Російське Міноборони заявляло про щонайменше 70 убитих повстанців. Російський добровольчий корпус, який разом із легіоном брав участь в операції, своїх втрат не озвучував. Однак там заявляли, що дані російської сторони перебільшені.

  • Вранці 22 травня Російський добровольчий корпус (РДК) та легіон Свобода Росії повідомили про перетин кордону з РФ, вони увійшли до Білгородської області. У ГУР у коментарі ЛІГА.net пояснили, що на території Росії російські бійці діють автономно. За даними джерела агентства у розвідці, і РДК, і легіон займається ГУР.
  • Пізніше у ГУР повідомили, що у Білгородській області у терміновому режимі розпочалася евакуація на об’єкті Білгород-22, де росіяни зберігають боєзапаси для ядерного озброєння.
  • В області було введено “режим контртерористичної операції”, який передбачає “спеціальні заходи та тимчасові обмеження”. Наступного дня, 23 травня, його скасували.
  • У легіоні Свобода Росії стверджують, що під час операції на території Білгородської області РФ було “розгромлено” сили ФСБ, а також знищено мотострілецьку роту ЗС РФ.

Читайте також: У ГУР є інформація про перекидання окупантів з України до РФ після подій під Бєлгородом

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Росіяни завдали удару по Дніпру і поцілили по медзакладу, – ОВА
Next post Російський танк Т-80 із гільзами від снарядів замість броні – чому так вийшло