Малюк дав поради мешканцям тимчасово окупованих територій, як не стати колаборантом – новини України, Політика

Голова Служби безпеки Василь Малюк заявив, що робота лікарів та комунальників на тимчасово окупованих територіях не вважається колабораціонізмом. Також для кваліфікації дій особи має значення, добровільно чи з примусу він чинив ті чи інші дії. Про це він розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову.

“Часто люди запитують, що нібито є там якісь юридичні колізії з кваліфікації дій… Лікарі та комунальники не підпадають під відповідальність за скоєння таких злочинів, якщо лікар просто надає допомогу, а комунальник підмітає вулицю, а не виконують при цьому якісь -то адміністративні функції для ворога або там підняли триколор…” – сказав Малюк.

Він порадив жителям тимчасово окупованих територій “максимально дистанціюватися від ворога, не надавати їм жодної інформації, не допомагати їм продуктами харчування, не давати можливості розквартуватися і так далі”.

Водночас, за словами голови СБУ, якщо людина вчиняє ту чи іншу дію “під дулом автомата”, то це “також буде кваліфікуючою ознакою для здійснення правової оцінки та подальшого ухвалення рішень”.

Читайте також: Наукою з болю. Чому українці стають колаборантами і як тепер жити з тими, хто здавав своїх та вітав росіян

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Ексголова ОГТСУ Макогон переховується від слідства за кордоном – розслідування
Next post Леоненко як головний тренер збірної України визначився зі складом команди – SPORTNEWS.COM.UA