Працюють на терор: Зеленський ввів санкції проти 51 фізособи та 220 організацій – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції РНБО проти 51 фізичної особи та 220 організацій, пов’язаних із РФ та Білоруссю.

Під персональні санкції серед інших фігурантів потрапили вчені, які займалися розробкою зброї для країни-агресора, а також генеральні директори російських оборонних підприємств.

Санкції тепер поширюються на структури МТС та РЗ, а також на низку компанії Білорусі, зокрема, на Мінський автомобільний завод, Мінський механічний завод імені Вавілова та Вітебський завод радіодеталей “Моноліт”.

Тема санкцій стала головною у вечірньому відеозверненні Зеленського – він зазначив, що санкції запроваджено “проти юридичних та фізичних осіб – більшість із них російські – які працюють на терор”.

“Це компанії ВПК та суміжні російські компанії. Підприємства, які обслуговують війну. І люди, через яких відбувається управління цими компаніями”, – сказав президент.

Він зазначив, що Україна “крок за кроком збирає повні дані про всіх, хто працює на агресію – прямо чи опосередковано”, і що “кожна така людина буде заблокована, і українські санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані з санкціями вільного світу”.

У результаті розв’язаної нею війни, наголошує президент, “Росія нічого не отримає і все програє. Разом із тими, хто ще намагається їй допомагати у терорі”.

За його словами, у розробці знаходяться ще масштабніші пакети санкцій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Україна зацікавлена, аби президент Бразилії взяв участь у Саміті миру, − Єрмак
Next post влада Ірану відреагувала на звернення Зеленського