“Шахедами” Росія намагається заплутати українську ППО: Гнат пояснив, як запускаються дрони – новини України, Політика

Запускаючи “шахеди”, росіяни намагаються ввести в оману українську протиповітряну оборону, оскільки вони розлітаються на групи, використовують рельєф місцевості, щоб зникати з радарів, і деякий час можуть кружляти, перш ніж завдати удару. Про це в ефірі телеканалу Еспресо повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Гнат розповів, що в ніч на 28 травня “шахеди” летіли з півдня та півночі.

“Ці напрямки ворог зазвичай використовує для ударів “шахедами”. Далі вони летять групами, партіями розлітаються по різних напрямках. У кожного дрону свій маршрут, кожен дрон має GPS-навігацію, через супутник керується і таким чином може навіть по колу Києва літати і в певний час завдати удару», – сказав Ігнат.

За його словами, таким чином росіяни намагаються заплутати та обдурити українську протиповітряну оборону. Також окупанти використовують рельєф місцевості, щоб дрон зникав із радарів.

“І дрони-камікадзе, і крилаті ракети створені для того, щоб долати систему протиповітряної оборони. Але, як бачимо, українська ППО стає сильнішою з кожним днем. Хотілося б більше мати коштів, щоб був стовідсотковий результат. З цим може впоратися, мабуть, краще за F-16, який ми так довго чекаємо в українському небі”, – сказав Гнат.

За словами спікера Повітряних сил ЗСУ, у нічний час найефективнішим засобом боротьби з “шахедами” є зенітні керовані ракети, які летять далеко і мають велику зону поразки порівняно із системами ППО малого радіусу дії та порівняно з мобільними групами ППО.

“Використовується також авіація, піднімаються винищувачі, щоб перехоплювати їх на різних напрямках, де менше нашої ППО, де не можемо реагувати відповідно до ситуації. Безумовно, ідеально було б знищувати “шахеди” силами мобільних вогневих груп, але в нічний час ефективність їх роботи , на жаль, не така велика”, – сказав Ігнат.

Він додав, що зараз Україна нарощує мобільні групи ППО, щоб економити більше ракет і знищувати “шахеди” менш дорогими засобами.

  • Вночі 28 травня російські дрони-камікадзе Shahed-136 атакували Україну, було масовано атаку на Київ та область. Інтенсивно працювала протиповітряна оборона, збиті десятки БПЛА. ЛІГА.net вела хроніку того, що відбувається.
  • Мер Києва повідомив, що у Голосіївському районі виникла пожежа, площа якої досягла 700 кв. м.
  • Над Києвом збито понад 40 дронів. Всього вночі 28 травня силами ППО збито 52 ворожі дрони-камікадзе з 54.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? #ГУРпамятає ????️ 28 травня ― роковини загибелі офіцера Головного управління розв…
Next post Шахтар Дніпро-1 — відео голів матчу УПЛ та огляд гри 28.05.2023