Росія: Договір з Україною узгодили на 75%

Росія: Договір з Україною узгодили на 75%

Фото: Скриншот из видео

Переговори припинилися два місяці тому, і перспектив їх поновлення немає

Документ було узгоджено на три чверті ще два місяці тому, але з того часу переговори припинилися, каже Мединський.


 

Ще у квітні Росія та Україна погодили проект мирного договору на 75%, але потім переговори припинилися. Про це заявив у четвер, 16 червня, голова делегації РФ на переговорах із Володимиром Мединським.


 


 


“Ці переговори завершилися 15 квітня тим, що ми передали українській стороні узгоджений переговорними групами проект договору. Він узгоджений був відсотків на 75. Минуло вже два місяці, але й досі українська сторона не спромоглася навіть відповісти на це офіційно, передавши нам усно, що бере участь у переговорах паузу”, – каже Мединський.


 


За його словами, у Москви складається враження, що мир керівництву України не потрібний.


 


“Перервався після того, як Україну відвідали наприкінці квітня керівники Пентагону та Державного департаменту США. Я так розумію, що було проведено консультації, після яких у переговорах було взято паузу”, – додав Мединський.


 


Він стверджує, що Росія відкрита для переговорів з Україною, але Київ досі офіційно не відповів на узгоджений проект мирного договору.


 

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що США, Велика Британія та Євросоюз кілька тижнів ведуть переговори щодо плану припинення війни Росії проти України. Обговорюються приблизні параметри плану, які можна запропонувати Україні.


 


 


 

Previous post IKEA продає свої заводи в Росії
Next post Чого чекають в Україні від візиту Шольца, Макрона й Драгі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *