Суд дав 11 років ув’язнення мешканці Одеси: Збирала гроші для окупантів – фото – новини України, Політика

Служба безпеки повідомила, що мешканка Одеси отримала 11 років ув’язнення за збирання грошей для оккупантів. Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури, йдеться у заяві відомства.

Наголошується, що обвинувачена налагодила канал фінансування бойовиків терористичної організації ДНР.

Вона була затримана минулого року контррозвідниками СБУ під час спеціальних заходів на Одещині.

Служба зазначає, що двоє родичів зловмисниці у 2016 році вступили у терористичне угруповання “Спарта” ДНР. Вони воювали проти сил АТО/ООС на сході України.

Після початку широкомасштабного вторгнення ці бойовики увійшли до складу Південного військового округу Збройних сил окупантів, брали участь у захопленні Маріуполя та частини Херсонської області.

Зрадниця добровільно організувала збір коштів для родичів-окупантів, дізнавшись про їхній низький рівень матеріально-технічного забезпечення, пише СБУ.

Вона використовувала групи в месенджерах та заборонених російських соцмережах, де розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам.

Також вона прикріплювала фото з реквізитами банківської картки РФ, яка належала співмешканці родича-окупанта.

Суд визнав жінку винною за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу (пособництво державі-агресору) та призначив їй 11 років та чотири місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: CБУ
Фото: CБУ
Фото: CБУ
Фото: CБУ
Фото: CБУ
Фото: CБУ
Фото: CБУ
  • 25 травня 2023 року Служба безпеки вручила підозру співробітнику Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України.
  • 29 травня контррозвідка СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради. Він звинувачується в роботі на ФСБ Росії та “наведенні” російських ракет на Україну. У нього вдома виявили велику кількість забороненої комуністичної символіки.

Читайте також: Малюк дав поради мешканцям тимчасово окупованих територій, як не стати колаборантом

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Спам-розсилки та рекламу телефоном заборонять в Україні — що відомо
Next post попередньо, усі ракети збили сили ППО, влучань по об’єктах Києва немає