У МЗС Китаю прокоментували інформацію WSJ про переговори щодо територіальних поступок – новини України, Політика

Спікер МЗС Китаю, коментуючи публікацію Wall Street Journal, про те, що представник КНР нібито пропонував західним лідерам план припинення вогню в Україні в обмін на її відмову від тимчасово окупованих територій, послалася на заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби, в якій він спростував цю інформацію. Про це пише CNN.

“Міністр закордонних справ України публічно заявив, що він встановив контакти з усіма сторонами, і жодна з них не вказала, що спеціальний посланник Лі Хуей робив заяви, про які повідомляє Wall Street Journal”, – сказала речник МЗС Китаю Мао Нін у відповідь на прохання журналіста прокоментувати статтю WSJ.

Мао додала, що під час зустрічей із лідерами західних держав Лі докладно висвітлив позицію Китаю та “досяг більшого міжнародного консенсусу”.

  • 26 квітня стало відомо, що Лі Хуей стане представником Китаю, якого Пекін направить до України для “можливості політичного врегулювання” війни. Хуей 10 років був послом у Росії.
  • 16 та 17 травня Лі Хуей за дорученням глави КНР Сі Цзіньпіна відвідував Україну. Глава МЗС Кулеба на зустрічі з посланцем сказав, що Україна не ухвалить жодних варіантів, що передбачають втрату територій чи заморожування конфлікту.
  • 26 травня The Wall Street Journal написала, що Лі Хуей “ніс чіткий сигнал: союзники США в Європі повинні заявити про свою автономію та закликати до негайного припинення вогню, залишивши Росії у володінні частини [территории] свого молодшого сусіда, які вона зараз окупує.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? За матеріалами СБУ 11 років тюрми отримала одеситка, яка організувала збір грош…
Next post Рада проголосувала за повернення довоєнних податків у першому читанні – Новини України, Економіка