Залізний купол – В Ізраїлі успішно протестували морську версію системи ПРО – новини України, Політика

В Ізраїлі успішно провели серію випробувань системи протиракетної оборони “Залізний купол” морського базування. Про це повідомили у Twitter ізраїльського міністерства оборони.

У відомстві зазначили, що зробили “ще один крок” для досягнення остаточної експлуатаційної спроможності “Залізного бані” на борту корветів Військово-морських сил Ізраїлю класу Sa’ar 6.

“Успішно завершено серію багатосистемних та багаторівневих випробувань з використанням C-Dome (морська версія “Залізного купола”) Орд. ), – поінформували до Міноборони.

Агентство The Jerusalem Post зазначило, що в рамках випробувань проводилися пуски ракет за навчальними цілями з ракетного корвету “Маген”, який має в своєму розпорядженні армія Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Журналісти додали, що під час тренувань система C-Dome успішно виявила та знищила всі дрони та крилаті ракети.

“Залізний купол” морського базування – це значний крок у розвитку оборони країни, що забезпечує перевагу на морі та дає додаткові оперативні можливості для боротьби з погрозами у морському просторі”, – процитувало заяву міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта видання Vesty.co.il.

ДОВІДКА. “Залізний купол” – це пересувна система ПРО. Морська версія цієї установки C-Dome вперше була випробувана у листопаді 2022 року. Кораблі, оснащені нею, охоронятимуть стратегічну інфраструктуру Ізраїлю.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Столичні прокурори передали на потреби штурмової бригади «Лють» бронежилети т…
Next post Спостерігачі ОБСЄ не визнали вибори у Туреччині повністю чесними