ОДП: На Донеччині судитимуть місцеву жительку, яка здавала позиції ЗСУ – новини України, Політика

До суду направлено обвинувальний акт проти мешканки Краматорського району, яка, за даними слідства, надавала окупантам інформацію про розташування особового складу та техніки ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Жінці інкримінують колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК).

Досудове розслідування встановило, що з вересня до листопада 2022 року вона добровільно надавала допомогу двом учасникам терористичної організації ДНР у веденні бойових дій проти ЗСУ.

За даними слідства, вона збирала та передавала бойовикам через Telegram дані про місцезнаходження українських бійців у населених пунктах Краматорського та Покровського районів. Відправляла як текстові повідомлення, так і скріншоти Google Maps. На них відзначала точки зосередження особового складу та спеціального військового обладнання ЗСУ.

Окупанти дізнавалися від неї про прольоти української військової авіації, пункти розвантаження ешелонів військової техніки, місця випробування БПЛА та розташування комплексів ППО.

Крім того, жінка акцентувала увагу співрозмовників на часі доби, в яку, на її погляд, краще завдавати ударів по цих об’єктах. Загалом жінка передала близько 50 таких повідомлень, кажуть у ОДП.

  • СБУ заявила, що зібрала докази колабораційної діяльності архімандрита УПЦ МП, настоятеля чоловічого монастиря Святого Сави Освяченого у тимчасово окупованому Мелітополі.

Читайте також: Малюк дав поради мешканцям тимчасово окупованих територій, як не стати колаборантом

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Судитимуть жительку Донеччини, яка передавала росіянам дані про розташування систем ППО
Next post Ломаченко Хейні – чому український боксер програв американцю – думка Шелестюка