У росіян ротація в Бахмуті: заводять підрозділи, які зазнали значних втрат – ВСУ – новини України, Політика

Замість найманців російської терористичної організації Група Вагнера до Бахмуту заходять регулярні війська РФ, проте ці підрозділи раніше вже зазнали значних втрат, і зараз у їхньому складі багато мобілізованих. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

Він наголосив, що ротаційні заходи окупантів у Бахмуті зумовлені насамперед великими втратами серед “вагнерівців”.

“Заходять підрозділи повітряно-десантних військ окупанта, а також мотострілкові підрозділи. Ми знаємо їх найменування, їхніх командирів, знаємо їхній бойовий потенціал. Всі ці підрозділи з початку великого вторгнення брали участь у війні, і всі вони зазнали значних втрат. В основному це вже другий-третій склад”, – сказав речник ЗСУ.

На уточнююче запитання, чи це означає, що дані підрозділи доукомплектовані нещодавно мобілізованими, Черевий відповів: “Абсолютно. Інакше вони не могли б виконувати свої бойові завдання”.

Він розповів, що протягом доби на Бахмутському напрямку сталося три бойові зіткнення, проте окупанти активно вели вогонь за українськими позиціями, у тому числі застосовуючи авіацію. Сили оборони теж вели вогонь по окупантах, внаслідок чого було вбито 155 росіян, 116 загарбників отримали поранення. Також знищено дві гармати Д-30, бойову машину піхоти, станцію радіоелектронної боротьби, три авто та шість польових складів з боєприпасами.

  • У Міноборони повідомили, що Росія замінює терористів Групи Вагнера на регулярні підрозділи, тому інтенсивність наступальних дій окупантів на напрямі Бахмута істотно знизилася.
  • За словами Череватого, у Бахмуті бойові дії зведені до мінімуму, тому протягом останніх кількох днів місто не фігурує у зведеннях Генштабу ЗСУ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Двох подруг з Краматорська судитимуть за держзраду та роботу на ворога ???? Рівн…
Next post Шовковський заявив, що продовжить працювати з Динамо – SPORTNEWS.COM.UA