Губернатор Білгородщини мріяв про Харківську область. Терехов нагадав про БНР – відео – новини України, Політика

Мер Харкова Ігор Терехов відреагував на заяву губернатора Білгородської області В’ячеслава Гладкова, який раптово мріяв про “приєднання” Харківської області до російського регіону. Терехов назвав це “смішним” і “маячням”.

Російські пропагандисти запитали губернатора, “що ще можна було б зробити для безпеки прикордонного регіону”, в якому регулярно відбуваються вибухи, і на територію якого заходять російські повстанці. Той у відповідь “найкращим способом вирішення проблеми обстрілів” Бєлгородський назвав “приєднання” до неї Харківською.

Терехов у коментарі Нині сказав, що йому “смішно було слухати це марення”. Він нагадав про провальні спроби окупантів захопити Харків на початку повномасштабної війни.

“Що таке Білгородська область? Білгородська область у Харкові сприймається виключно як БНР <…> Та марення, яку він вимовив – нехай вона буде втішною для неї, скажу так. Харків – самодостатнє українське місто. Було, є і буде”, – сказав мер. .

Він також “для довідки” нагадав, що Білгородську область за чисельністю населення можна прирівняти лише до одного району Харкова, і що Білгород колись був у складі Харківської області. “Але до цього ми не йтимемо”, – додав мер.

  • Вранці 22 травня РДК та легіон “Свобода Росії” повідомили про перетин кордону з РФ, вони увійшли до Білгородської області. У ГУР у коментарі ЛІГА.net пояснили, що на території Росії російські бійці діють автономно.
  • За даними розвідки, станом на 26 травня бійці РДК і “Свободи Росії” все ще перебували на території Білгородської області, а місцева влада відійшла з кількох сіл.

Дивіться також: Легіон “Свобода Росії” показав перше відеозведення операції у Білгородській області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Поліція передала до СБУ справу про зникнення журналіста Дмитра Хилюка
Next post ФК Рух U19 другий сезон поспіль стали чемпіонами України — Григорій Козловський привітав футболістів