Обстріл 29 травня – Зеленський заявив, що сили ППО врятували сотні життів – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що, відбивши 29 травня кілька масованих атак Росії, сили протиповітряної оборони врятували “щонайменше сотні життів”. Про це він повідомив під час свого відеозвернення.

Глава держави зазначив, що протягом доби російські терористи обстрілювали Україну “шахедами”, крилатими та балістичними ракетами та керованими авіабомбами.

“Дякую нашій ППО, всім захисникам і захисникам неба, сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів. Усього за один день. Більшість “шахедів” і ракет збито”, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що кожна подібна терористична атака повертає весь світ до очевидного висновку: “Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки”.

За його словами, світ має бачити, що терор програє.

“Коли “Петріоти” в руках українців забезпечують стовідсоткове збивання будь-яких російських ракет, терор програє. Коли світ збільшує тиск на Росію, у тому числі санкційний, коли ізоляція терориста зростає, коли будь-якої близькості з Москвою соромляться її колишні партнери – терор програє”, підсумував глава держави.

  • На 29 травня 2023 року росіяни завдали масованого удару по Києву. Вдень РФ повторно влаштувала атаку по Києву та регіону.
  • У Генштабі ЗСУ відзвітували, що ППО протягом доби збило 36 із 40 ракет і 30 із 38 “шахедів”.

Дивіться також: Зеленський вшанував загиблих американців: Свобода ґрунтується на хоробрості найкращих

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Організовувала поширення пропагандистської преси – викрито директорку пошти …
Next post Дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде протягом наступної зими, але це не означає аварійні відключення – Кудрицький