Кулебу спитали, чи є можливість, що Африка дасть зброю. Натякнув, що така робота ведеться – новини України, Політика

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не став прямо відповідати на запитання, чи є можливість для України отримати зброю від Африки, проте натякнув, що така дипломатична робота ведеться. Про це він сказав у ефірі телемарафону.

Журналіст зазначив, що СРСР свого часу “наповнив” Африку радянським озброєнням та боєприпасами. Він запитав міністра, чи є можливість, що країни Африки можуть допомогти Україні наразі цією зброєю.

“Тема дуже чутлива. Тому скажу вам так: у того, хто працює системно, щиро, довгостроково і знаходить рішення для нерозв’язних ситуацій, той завжди матиме можливість. А саме цим ми й займаємося”, – сказав глава МЗС.

Коментуючи своє турне, Кулеба сказав, що з радянських часів Україна поступово втрачала Африку, і зараз реалізується політика українсько-африканського ренесансу. Зокрема, за його словами, африканські країни готові, щоби більше їх студентів навчалися в Україні, готові до розвитку відносин у сферах торгівлі, туризму, фармацевтики, цифровізації та іншого. Також глава МЗС наголосив на політичних можливостях – Україна очікує, що Африка дистанціюватиметься від РФ.

  • Під час турне країнами Африки Кулеба заявив, що в Москві “уважно стежать” за його поїздкою, а щоб не втратити впливу на континенті, Росія “слід за ним” готує свої візити до африканських країн.
  • Глава МЗС наголосив, що Україні потрібне дистанціювання Африки від РФ та підтримка країнами африканського континенту українських резолюцій на засіданнях Генасамблеї ООН. За його словами, це “важко, але позитивна динаміка є”.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Нашими успіхами, тиском та “Петріотами” ми відповідатимемо Росії на всі прояви її зла, – Зеленський
Next post Настоятельку храму УПЦ (МП) на Черкащині викрито на земельних оборудках– СБУ