Зеленський: Обговорив із Шольцем посилення ППО та оборонну ситуацію – відео – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна продовжує роботу щодо об’єднання партнерів для підтримки української протиповітряної оборони. Про це він розповів у відеозверненні.

“Продовжуємо консолідацію партнерів для того, щоб українська ППО стала максимально ефективною”, – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що коли будь-який напад російських терористів завершуватиметься їх провалом, тоді їхні поразки “стануть джерелом нашої безпеки – довгострокової”.

Також президент провів телефонну розмову із канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Під час неї, зокрема, обговорювалося ППО для України.

Також лідери Німеччини та України обговорили оборонну ситуацію та співробітництво з безпеки.

“Перед важливими міжнародними заходами, які відбудуться вже дуже скоро, виходимо на спільні позиції, на спільні рішення. І я дякую Олафу, пану канцлеру, за його особисту рішучість, яка багато в чому стає рішучістю усієї Європи”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що саме в Україні вирішується: “Чи збережуть свобода та цивілізованість глобальне лідерство у цьому столітті”.

“Вирішується нами разом з Америкою, разом з Європою, разом з усіма нашими союзниками та партнерами”, – сказав він.

  • 30 травня 2023 року Зеленський повідомив про надію, що Південна Корея надасть Україні оборонне озброєння, таке як зенітно-ракетні комплекси.
  • Президент України заявив, що російський диктатор Путін хоче відновити СРСР: лише воювати та знищити українців під корінь.
  • Зеленський розповів, що британська оборонна компанія BAE Systems відкриє офіс в Україні, а згодом і виробничі потужності. Вона виробляє бойові машини M2/M3 Bradley, танки Challenger та гаубиці M777.

Читайте також: Зеленський: Китай ходить канатом між Заходом і Росією, але Путін бреше навіть Сі Цзіньпіну

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Продовжуємо консолідацію партнерів для того, щоб українська ППО стала максимально ефективною, – Зеленський
Next post Україна проти рішення ЄС заборонити імпорт української сільськогосподарської продукції до п’яти країн