Німеччина поставить Україні десятки гусеничних всюдиходів та БТР, поставила снаряди до Leopard – новини України, Політика

У Німеччині повідомили про заплановані поставки десятків всюдиходів та бронетранспортерів у рамках військової допомоги Україні. Про це йдеться у повідомленні уряду ФРН.

У рамках нового пакету військової допомоги Німеччина доставила в Україну боєприпаси до танків Leopard 1. Загалом Німеччина та Данія мають поставити 110 таких танків ЗСУ.

Також були доставлені два транспортери для техніки та важких вантажів 8х8 HX81 та 14 напівпричепів (раніше поставлено 17).

Основне призначення цих тягачів — буксирування напівпричепів з основними бойовими танками, самохідними артилерійськими установками, будівельними матеріалами та іншими важкими військовими вантажами до фронту та великі відстані.

Також було поставлено сім гусеничних машин із дистанційним керуванням THEMIS (раніше ще сім). Їх використовують для забезпечення постачання бойових підрозділів та евакуації поранених на передовий.

Крім цього, планується передача Україні 64 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 (BV206) та 66 бронетранспортерів.

В уряді ФРН не повідомляють, які БТР планують постачати Україні. Ймовірно, йдеться про німецького бронетранспортера TPz 1 Fuchs, який може досягати швидкості 105 км на годину шосе.

  • 31 травня 2023 року президент США Байден підписав новий пакет допомоги Україні від США на $300 млн: до нього увійдуть боєприпаси для систем HIMARS та Patriot.

Читайте також: Атака дронів на Москву. Шольц не проти ударів України по території Росії, але має нюанс

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Як агенції ООН разом із громадськими організаціями допомагають українцям боротися з ВІЛ в умовах війни
Next post Молочна промисловість України — керівники підприємств пояснили, чого бракує галузі