Зеленський про рішення ЄК: Це перший крок до членства

Зеленський про рішення ЄК: Це перший крок до членства

Фото: Офис президента

Зеленський подякував за рекомендацію статусу кандидата на вступ у ЄС

Керівництво України відреагувало на рішення Єврокомісії рекомендувати надання статусу кандидата в ЄС.


 


 


“Це перший крок до членства в ЄС, який, безумовно, наблизить нашу перемогу. Дякуємо президенту Урсулі фон дер Ляєн і кожному члену ЄК за історичне рішення. Розраховую на позитивні підсумки наступного тижня”, – написав Зеленський у Twitter.


 


Подяку висловив також прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


 


“Статус кандидата значно прискорить процес входження України у внутрішній ринок ЄС, формування спільних енергетичних і цифрових ринків, подальшу лібералізацію торгівлі, зближення в митній та транспортній сферах. Як країна-кандидат і майбутній член Євросоюзу Україна готова робити істотний внесок у стратегічний розвиток і зміцнення ЄС шляхом взаємодії в рамках Європейського зеленого курсу, енергетичної безпеки, продовольчої стабільності і кращої сумісності”, – написав він у телеграм.


 


Також Шмигаль додав, що статус кандидата і рух до членства в ЄС допоможе Україні в ефективному відновленні і відновленні країни відповідно до європейських практик і стандартів.


 


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що набуття Україною статусу кандидата стане доказом європейського лідерства і поштовхом для перетворень у самій Україні.


 

“Європейська історія вершиться. Ми вітаємо позитивний висновок Європейської комісії про те, що Україна має отримати статус кандидата в члени ЄС на саміті ЄС наступного тижня. Це стане яскравим доказом європейського лідерства і величезним поштовхом для подальших перетворень України”, – написав він у Twitter.


 


 


 

Previous post Великобританія схвалила екстрадицію до США засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа
Next post Україна вводить візи для росіян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *