Україна просить ЄС активніше залучати її до підготовки санкцій проти РФ та третіх країн – новини України, Політика

Європейський Союз має активніше залучати українську сторону до підготовки нових санкцій проти РФ. Україна володіє інформацією про осіб, наближених до військово-політичного керівництва Росії, які безпосередньо задіяні у війні проти України. Також українська сторона готова збирати докази проти країн, які допомагають Кремлю оминати обмеження. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак після зустрічі зі спеціальним посланником ЄС з питань імплементації санкцій Девідом О’Салліваном, який прибув до України з візитом.

Як приклад, у розмові з О’Салліваном Єрмак згадав нещодавні публічні заклики російських пропагандистів до знищення української техніки та обіцянки “винагороди” за такі дії.

“Ми розраховуємо на те, що ці пропагандисти підпадуть під санкції”, – написав Єрмак.

Також він наголосив на готовності української сторони приєднатися до санкційної роботи щодо третіх країн, які продовжують підтримувати Росію.

“Зараз Україна вибудовує відносини з країнами Глобального Півдня та інформує ці країни про спроби Росії використати їх для обходу санкцій. Ми готові працювати 24/7, збирати докази, необхідні документи, погоджувати дії та тиснути на ці країни”, – написав голова ВП.

Він зазначив, що така робота особливо важлива в контексті припинення реекспорту в РФ технологій та комплектуючих ВПК із третіх країн, завдяки чому досі здатна виробляти ракети та продовжує обстрілювати мирних українських громадян та об’єкти цивільної інфраструктури.

Також О’Салліван та Єрмак обговорили перспективи запровадження нового 11-го пакету санкцій ЄС.

Серед його пріоритетів, за словами Єрмака, забезпечення імплементації та дотримання санкцій, а також протидія їхньому обходу; створення правових інструментів щодо введення санкцій проти третіх країн, які цілеспрямовано сприяють обходу санкцій ЄС.

Також розглядається розширення заборон на товари подвійного використання та технології ВПК. Крім того, передбачається розширення персональних санкцій проти пропагандистів, військових та причетних до примусового переміщення та викрадення українських дітей, повідомив керівник ВП.

  • Десятки компонентів російських ракет “Калібр”, якими країна-терорист б’є мирними українськими містами, поставлені в Росію з інших країн. Президент Володимир Зеленський упевнений, що “світ” має інструменти, щоб перекрити ці поставки.

Читайте також: “Життя дуже цинічне”. Кулеба назвав три причини, чому ЄС не запроваджує санкції проти Росатому

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Новий голова АРМА: Олена Дума назвала основні переваги на посаді
Next post Північна Македонія Україна — Сергій Ребров оголосив склад на гру 16 червня