Снаряди для України: найближчим часом Rheinmetall отримає багатомільярдний контракт – новини України, Політика

Концерн Rheinmetall розраховує укласти з урядом Німеччини багатомільярдний контракт на постачання боєприпасів Україні для зенітних установок Gepard. Про це заявив генеральний директор концерну Армін Паппергер, повідомляє Reuters.

Згідно з інтерв’ю Паппергера журналістам Reuters, контракт передбачається підписати вже найближчими тижнями, а перші поставки 35-мм снарядів для зенітних знарядь Gepard будуть відправлені в Україну вже в липні.

“Уряд замовив 300 000 таких боєприпасів. Цього року ми неодмінно поставимо від 40 000 до 60 000”, – додав Паппергер.

Rheinmetall запустив власну виробничу лінію 35 мм боєприпасів для Gepard після того, як Швейцарія відмовилася дозволити експорт в Україну снарядів її виробництва.

Паппергер сказав, що сума угоди складе кілька мільярдів євро і про неї буде офіційно оголошено у найближчі шість тижнів.

За словами Паппергера, протягом усього року він чекає на укладання його компанією оборонних замовлень з транспортних засобів, боєприпасів, електроніки та радіолокаційних систем на суму “двозначної кількості мільярдів євро”.

Агентство зазначає, що після цієї заяви акції Rheinmetall зросли на 3,6%.

Паппергер заявив також, що найближчими місяцями НАТО опублікує максимально точні орієнтири, наскільки потрібно збільшити промислові потужності, “щоб забезпечити безпеку Європи та НАТО протягом наступних 10 років”.

Новина доповнюється

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Фермер захистив врожай від потужної повені на Миколаївщині – для цього він звів земляний вал
Next post Вельс Вірменія — Олександра Петраков відмовився спілкуватися з пресою про Україну, відео