Хоче показати силу. У Резнікова пояснили, навіщо РФ обстріляла Київ із делегацією ПАР – новини України, Політика

Олексій Копитько, радник міністра оборони Олексія Резнікова, коментуючи російську ракетну атаку на Київ під час візиту делегації з Південної Африки, заявив, що таким чином Росія намагається справити враження на “гостей” України, показавши себе як країну, яка нібито може перемогти.

На його переконання, Кремль обстрілює Київ з метою завдати максимальних збитків саме в момент приїзду до столиці осіб, які де-факто діють на користь Москви.

Копитько підкреслив, що російська влада робить це свідомо та демонстративно.

“Таким чином Москва намагається довести своїм посланцям, що вони діють на користь сильного гравця, який має серйозну військову міць і здатний перемогти”, – написав він.

Радник Резнікова пояснив, що хоча ні на Україну, ні на її західних союзників це не справляє враження, делегація ПАР, яка сьогодні прибула з візитом до Києва, має, напевно, “зовсім іншу картинку з приводу війни, ніж у нас”.

Копитько додав, що ця “картинка” сформована Росією на підставі зведень, “у яких знищено більше зброї, ніж нам поставлено”.

“Загалом це просто дивовижний сигнал усім, хто хоче “миротворити” на користь Москви: вас сприймають тупо як гарматне м’ясо, яке потрібно залякати”, – резюмував він.

  • Сьогодні до Києва приїхали лідери чотирьох африканських держав – Сіріл Рамафоса (ПАР), Макі Салл (Сенегал), Хакаїнде Хічілема (Замбія), Азалі Ассумані (Союз Коморських Островів).
  • У цей час росіяни вкотре атакували столицю ракетами: ППО збило все. Делегація з Африки ховалась у укритті.
  • Вінсент Магвенья, який є помічником президента ПАР Сиріла Рамафоси, у Twitter пише, що не чув звуків вибухів під час російської ракетної атаки на Київ 16 червня.

Читайте також: Лідер ПАР привіз Зеленському 10 мирних ідей Африки з війни в Україні

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Україна не може домовитися із Угорщиною стосовно повернення українських військовополонених, – Лубінець
Next post Україна здобула вольову перемогу на Північною Македонію у відборі на Євро-2024