Кремль, мабуть, затвердив підрив Запорізької АЕС, потрібна міжнародна реакція – Зеленський – новини України, Політика

Світ приділяє загрозі російській диверсії на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС явно недостатню увагу, хоча ця загроза стає дедалі реальнішою. Про це сказав у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

“Ситуація в Запорізькій атомній станції. Увага миру до існуючої російської загрози на Запорізькій станції, на жаль, поки що недостатня. Як була недостатня і реакція на російський підрив Каховської гідроелектростанції та свідомі спроби російських терористів потрапити в греблю ще одного водосховища у Кривому Розі”, – сказав президент.

Він повідомив, що передав міжнародним партнерам інформацію української розвідки про російський сценарій із мінуванням Запорізької АЕС, “який для терористів, очевидно, затверджений”.

За його словами, необхідні спільні та цілком конкретні кроки, щоб не допустити жодних радіаційних інцидентів.

Зеленський повідомив, що обговорював із союзниками події, що відбуваються в державі-агресорі, зокрема, спробу збройного заколоту терористичного угруповання Вагнера.

Президент зазначив, що “чим довше триває російська агресія, тим більшу деградацію вона викликає і в самій Росії”, і один із проявів такої деградації – те, що “російська агресія поступово повертається до рідної гавані”.

За його словами, Україна та її союзники однаково бачать розвиток ситуації та знають, як на нього реагувати.

Читайте також: Тема дня Вагнер захоплює міста Росії. Що потрібно знати про військовий переворот Пригожина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post На Одещині стартували жнива: чи буде Україна з хлібом
Next post особливу увагу приділили воєнній літературі