Повітряні сили: На початку червня ми мали втрату літака. Росіяни кажуть, що збили 20 – новини України, Політика

На початку червня у Повітряних силах ЗСУ була втрата одного літака. Російське військове керівництво щомісяця повідомляє, що “збиває” по 20 українських літаків. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Росія у своїх зведеннях “знищує” на місяць по 20 літаків, а то й більше наших. Хочу зазначити, що в червні, так, у нас була втрата літака. Власне, це було на початку цього місяця. На жаль, так буває “На жаль, це війна. У нас теж є втрати. Але. Це один. А в їхніх зведеннях – вже 20, а то й більше”, – розповів Ігнат.

Він додав, що українська військова авіація зараз виконує завдання з десятків оперативних аеродромів і результати її бойової роботи досить високі.

“У ворога, зрозуміло, “горить”. Неодноразово ворог намагався за ці останні два тижні атакувати аеродроми. Це і Кропивницький, і Дніпро (атака ракетами Х-22 по Дніпру), і Старокостянтинів”, – повідомив речник Повітряних сил, зазначивши, що росіяни хочуть знищити українську зброю та літаки.

“У Повітряних силах це чудово знають, розуміють, є досвід ведення війни. Літаки, звичайно, розосереджені, літаки ховають і вони продовжують виконувати завдання”, – пояснив Ігнат, зазначивши, що літаки щодня виконують десятки бойових вильотів.

  • 19 червня у ЗСУ заявили, що всі установки системи ППО Patriot перебувають у робочому стані.

Читайте також: Зеленський: Перші винищувачі F-16 можуть прибути в Україну вже за шість-сім місяців

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Шойгу заявив про поїздку на “передовий пункт управління” в зоні бойових дій
Next post Курс долара в України до кінця літа 2023 – Олег Пендзин впевнений у стабільності на валютному ринку