Уряд Британії вирішив готуватися до несподіваного розпаду Росії – The Times – новини України, Політика

У зв’язку з бунтом ватажка групи Вагнера Євгена Пригожина проти російської влади, Великобританія має готуватися до несподіваного розпаду Росії та готувати план дій на різні сценарії. Про це повідомляє місцева газета The Times з посиланням на внутрішні оцінки британського уряду та співрозмовників у британському уряді.

Співрозмовник видання у британському уряді розповів, що ще з початку повномасштабної війни Лондон припускав, що це може обернутися Росії нестабільністю всередині країни.

Проте, каже джерело, темпи розвитку подій з моменту, коли Пригожин оголосив “похід на Москву”, спонукали дипломатів швидко готувати план дій за різними сценаріями.

“Ми маємо чекати і дивитися, що буде далі. Це може бути тільки “Розділ 1″ чогось нового”, – зауважив співрозмовник журналістів.

Читайте також: Розвідка США знала про плани Пригожина бунтувати, але не очікувала такої швидкості – CNN

На думку колишнього військового аташе країни в Москві Джона Формана, “успішне захоплення влади Пригожіним було б найгіршим сценарієм”.

“Не варто мати ілюзій, що він нібито ліберальніший, схильний до світу демократ, тому що “це фашист”, – сказав він.

Форман додав, що “марш Пригожина на Москву” був несподіванкою, оскільки в Лондоні вважали, що все відбуватиметься поступово.

На думку колишнього представника Міноборони лорда Річарда з Герстмонсе, російський диктатор Володимир Путін, незважаючи на удар бунту за його авторитетом, ще залишається небезпечним супротивником і Захід ризикує недооцінити Росію.

Колишній посол Великобританії в Росії Родерік Лайн вважає, що бунт Вагнера знизив шанси Путіна довічно залишитись російським правителем, але додає, що “зараз він все ще на своїй посаді”.

Читайте також: Борель: Бунт Вагнера показує, що війна Москви в Україні розхитує російську владу

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Унаслідок російських обстрілів поранені троє жителів Донеччини, серед них – дитина
Next post Ілкай Гюндоган — футболіст Манчестер Сіті пішов безкоштовно у Барселону