Генштаб: Знищувати кораблі та підводні човни Росії з “Калібрами” зможуть F-16, ATACMS та “Сапсан” – новини України, Політика

Винищувачі F-16, а також балістичні ракети ATACMS та “Сапсан” допоможуть знищувати ракетоносії росіян у Чорному морі. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, один із варіантів знищення кораблів та підводних човнів із ракетами “Калібр” у Чорному морі — це західні винищувачі четвертого покоління, які дозволяють бити за морськими цілями на дальність 200 км і більше.

Він зазначив, що після отримання винищувачів F-16 це стане можливим.

Громов заявив, що необхідно знищувати не лише носії, а й місця їхнього зосередження та базування.

“Щодо того, чи здатні ми самостійно виробляти відповідні засоби протидії, так, здатні, ми вже це робимо. Підтвердженням цьому є застосування противником своїх носіїв тільки на відстанях, які оберігають їх від поразки”, – заявив генерал.

Військовий підкреслив, що для боротьби з Чорноморським флотом РФ Україна потребує далекобійної та високоточної зброї.

“Для поразки суден у морі чи на рейді необхідні останні модифікації протикорабельних ракет Harpoon, Brimstone, “Нептун” або їх аналоги. Для поразки кораблів у місцях базування потрібні балістичні ракети ATACMS або їхні вітчизняні аналоги – ракети “Сапсан”, – резюмував він.

  • У Міноборони заявили, що для перемоги над російськими окупантами Україні потрібні чотири ескадрильї (48 одиниць) багатоцільових винищувачів F-16.
  • 1 червня в Молдові коаліція F-16 провела переговори про навчання, постачання та інфраструктуру для літаків.
  • 1 липня Зеленський заявив, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на F-16 та з подальшою передачею ЗСУ авіації, оскільки досі немає графіків навчальних місій.

Читайте також: Різкий Залужний – союзникам: Яке “у вас танки та гармати, ви зможете”? Нам потрібні літаки

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? СБУ викрила корупційну схему на Харківській залізниці, яка могла зірвати поста…
Next post Сінгапур змінить податкові пільги – Економіка