Скільки дронів Ланцет залишилося у російської армії – оцінка від українського Генштабу – новини України, Політика

Росія виробила до 900 ударних дронів-камікадзе “Ланцет”, з яких майже всі вже використані у зоні бойових дій. Про це повідомив Укрінформу Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, не уточнивши при цьому, скільки їх зроблено. ще у наступних партіях.

За словами бригадного генерала, залишок “Ланцетів” зараз – “орієнтовно, близько 50 БПЛА”.

Ці дрони-камікадзе серійно виробляє на Іжевському механічному заводі, що входить до концерну “Калашников”, компанія ZALA.

Громов додав, що через економічні санкції Заходу і через нібито “відсутність” доступу до сучасних технологій “технологічні можливості росіян з виробництва сучасних дронів залишаються обмеженими”.

Читайте також: Дейнега: Поки у РФ перевага по дронах, у 2024-му вони будуть не менш важливими, ніж літаки

“Ланцети” – один із найбільш ефективних інструментів російських окупантів на лінії фронту: ворог використовує ці дрони переважно для пошкодження/знищення великих цілей на кшталт артилерійських систем та засобів ППО. Випускається у важкій (12 кг, “Ланцет-3”) та легкій (5 кг, “Ланцет-1”) версіях.

Збити цей БПЛА після того, як за наведенням “Орлана” він уже спрямований на мету, дуже складно. Сили оборони використовують для захисту техніки від “Ланцетів” та FPV-дронів екрани з сітки-рабиці, стрілецьку зброю, а також зенітне озброєння на кшталт Gepard, “Тунгуска”, “Шилка”, ПЗРК та ін.

Дивіться також: Момент пікірування Shahed-136 та ударів по житловому кварталу у Сумах – відео з двох ракурсів

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post КСУ визнав неконституційним чинне покарання за контрабанду
Next post В’ячеслав Фетісов вимагає від Домініка Гашека повернути гроші, зароблені в росії