Вибух у суді у Києві: на місці працюють правоохоронці – відео – новини України, Політика

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що правоохоронці отримали інформацію про вибух у приміщенні суду у Шевченківському районі Києва.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, спецназівці, вибухотехніки та кінологи.

Попередньо невстановлений пристрій висадив у повітря чоловік, якого доставили на засідання суду, повідомив глава МВС Ігор Клименко.

“Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближуйтесь до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу”, – йдеться у повідомленні.

Київська міська військова адміністрація пише, що о 17:20 у суді пролунав вибух. До цього військовослужбовці конвойної служби Нацгвардії привезли до Шевченківського суду підсудного.

Ця особа за невстановленими обставинами підірвала у приміщенні суду невідомий вибуховий пристрій, попередньо у вбиральні, повідомляє КМВА.

Видання Бабель з посиланням на власні джерела стверджує, що вибухівку підірвав Ігор Гуменюк Його звинувачують у теракті під Верховною Радою у серпні 2015 року. Тоді загинули четверо бійців Нацгвардії, 65 військовослужбовців отримали вогнепальні поранення та тілесні ушкодження різної тяжкості.

У коментарі виданню адвокат Гуменюка повідомив, що відвідав засідання в режимі онлайн, а про інцидент дізнався про дзвінки журналістів після завершення засідання.

Місцеві Telegram-канали розповсюджують відео, як стверджуєтьсяз місця події. На них видно машини швидкої допомоги і правоохоронців, а також людей, що стоять на вулиці поруч із парканом.

Telegram-канал Київ city розповсюдив відео, ймовірно, зсередини суду під час вибухів.

Новина доповнюється…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Інна Воронова знімала роботу ППО — суд у Києві засудив до 5 років із роком випробувального терміну
Next post Марта Костюк перемогла Марію Саккарі на турнірі Вімблдон-2023