Укриття, нові санкції, захист АЕС: Зеленський провів три наради, обіцяє рішення – новини України, Політика

Сьогодні, 5 липня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, нараду щодо підготовки нових санкцій та нараду щодо проблем облаштування укриттів в Україні. Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

На Ставці, за словами Зеленського, було обговорено питання безпеки стратегічних об’єктів – українських атомних станцій.

“Були відповідні доповіді, відповідні рішення та – дуже важливо – контроль за виконанням рішень”, – зазначив президент.

Він також підкреслив, що Україна максимально контактує з партнерами для того, щоб ні в кого у світі не було “навіть найменшого дефіциту інформації про ситуацію на Запорізькій АЕС та створені Росією загрози”.

Також читайте: Запорізька АЕС. У МОЗ розповіли, що робити, якщо радіаційна аварія застала на вулиці

“Друге важливе, що було сьогодні. Готуємо нові санкції, санкційні кроки нашої держави, і сьогодні провів нараду з цього приводу з першим віце-прем’єр-міністром Свириденком та секретарем РНБО Даниловим. Рішення – невдовзі”, – сказав президент.

Зеленський провів окрему нараду щодо ситуації з укриттями у різних областях. Доповідали міністр стратегпрому Олександр Камишин, профільний заступник керівника Офісу з питань регіональної політики Олексій Кулеба.

“На жаль, у різних містах України досі є значна неготовність укриттів… Після всього. Держава не терпітиме такої бездіяльності. І це – відповідальність місцевих керівників. Ресурс у місцевої влади в країні на укриття є”, – заявив президент.

  • Засідання Ставки 5 липня проводилось у розширеному форматі. Крім того, було вирішено продовжувати нарощувати власне виробництво військової техніки та боєприпасів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ​Інформаторку з Донеччини, яка працювала на фсб рф з ідеологічних мотивів та відм…
Next post У Києві відновив роботу офіс Польської агенції з інвестицій та торгівлі – новини України, Економіка