Виїзд через систему “Дорога”. НАБУ та САП заявили про викриття помічника нардепа на хабарах – новини України, Політика

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро заявили про викриття помічника нардепа на отримання неправомірної вигоди за “допомогу” у виїзді за кордон, а також повідомили про обшуки у нардепа. За даними депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка, йдеться про нардепа від Слуги народу Людмилу Марченко.

У прес-службі Слуги народу у коментарі ЛІГА.net не підтвердили, але й не спростували цю інформацію – наголосили, що готується публічна позиція фракції.

У САП заявили, що детективи НАБУ викрили помічника нардепа на хабарі, отриманому за внесення даних до системи “Шлях”.

За версією слідства, група осіб систематично отримувала гроші за внесення відомостей до системи “Путь” через ОВА для подальшого безперешкодного перетину кордону.

Перевіряється причетність до зазначеного злочину та народного депутата.

“Наразі детективи проводять невідкладний обшук за місцем проживання народного депутата у Тернопільській області. Деталі – пізніше”, – йдеться у повідомленні.

ОБНОВЛЕНО. Спікер фракції Слуга народу Юлія Палійчук повідомила ЛІГА.netЩо інформацію про помічницю Людмили Марченко в СН дізналися зі ЗМІ.

“Все, що нам відомо станом на цю годину, – це те, що Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності та готується до народження дитини. Фракція вивчить усі факти та обставини цієї події та у разі наявності провини ухвалить рішення про виключення із фракціїяк ми це робили вже багато разів”, – заявила Палійчук.

ДОВІДКА. Система “Шлях” для перетину кордону дозволяє чоловікам-водіям (волонтерам) легально перетинати кордон України в умовах воєнного стану. Вона була створена насамперед для усунення корупційних ризиків у процесі видачі дозволів та спрощення самої процедури.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post НАБУ перевіряє причетність народної депутатки до незаконної видачі дозволів на перетин кордону
Next post Під час заколоту Пригожина західні країни працювали на утримання влади Путіна