США оголосили новий пакет озброєнь для України Туди увійшли касетні боєприпаси DPICM – новини України, Політика

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $800 млн. Туди увійдуть, зокрема, касетні боєприпаси DPICM, 32 БМП Bradley, снаряди для ЗРК Patriot та HIMARS та інше озброєння. Про це йдеться у документі.

Радник президента США Джейк Салліван на брифінгу заявив, що Київ надав письмові запевнення, що касетні боєприпаси в Україні будуть використовуватися “дуже обережно з метою мінімізації будь-якого ризику для цивільного населення”.

Салліван уточнив, що касетні боєприпаси, які Україні передають США, мають нижчий рівень бомб, що не розриваються, ніж ті, що використовує РФ: не вище 2,5%.

“Ми надамо наші найсучасніші DPI CPM з показниками несправності, які, за оцінками, становлять менше ніж 2,35%”, – підтвердив на брифінгу заступник міністра оборони США з політики Колін Каль.

До нового пакету військової допомоги Україні увійшло таке озброєння:

– 32 БМП Bradley та 32 бронетранспортери Stryker;
– 31 155-мм гаубиця;
– Додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot та HIMARS;
– ракети ППО AIM-7;
– Зенітні комплекси Stinger, Javelin;
– 105-мм та 155-мм артилерійські снаряди, включаючи DPICM (касетні);
– ракети трубного пуску, безпілотні літальні системи Penguin та вибухові боєприпаси;
— обладнання для розмінування, запчастини, стрілецька зброя та 28 мільйонів патронів до неї;
– 27 тактичних автомобілів для підйому техніки та 10 для буксирування техніки.

Перелік озброєнь (скриншот)

ДОВІДКА. Касетні (кластерні) боєприпаси призначені для знищення бронетехніки та піхоти на відкритому просторі. Касетний снаряд розпадається на десятки дрібніших зарядів, які у разі неспрацьовування можуть залишатися на полі бою навіть роками. Застосування касетних боєприпасів обмежено Конвенцією з касетних боєприпасів від 2008 року, але Україна, Китай, США, Індія, Пакистан, РФ, Ізраїль, Південна Корея та деякі інші країни її не підтримали. США хочуть замінити DPICM альтернативними боєприпасами за програмою AWP від ​​Lockheed Martin і Alliant Techsystems, які мають схожу або велику ефективність, не залишаючи боєприпасів, що одночасно не розірвалися.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Бахмуті росіяни майже у пастці, на півдні України співвідношення втрат становить 1 до 5,3, – Маляр
Next post Wimbledon. Три з чотирьох українок пробилися до наступного кола в одиночному розряді, Цуренко увійшла до історії турнірів Великого шолома. Відео