Дев’ять головних новин України та світу на 19:00 7 липня – новини України, Політика

1. ЗСУ: Росія вночі атакувала Україну дронами Shahed. ППО збило 12 штук, є шість прильотів. Російські окупанти в ніч проти 7 липня атакували Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed-136, зафіксовано шість прильотів (докладніше).

2. PepsiCo, Mars та Mondelez збільшили дохід у Росії минулого року – Bloomberg. Американські компанії Mondelez, Mars Inc. та PepsiCo Inc. торік зафіксували суттєве зростання продажів на території Росії. Вони залишилися працювати в країні, незважаючи на вторгнення Росії до України (докладніше).

3. Байден схвалив передачу касетних боєприпасів Україні – WP. WP стверджує, що крок із передачі касетних боєприпасів стався на тлі “занепокоєння з приводу затримки контрнаступу” України та зменшення західних запасів конвенційних артилерійських снарядів (докладніше).

4. Чехія дає ЗСУ штурмові вертольоти та авіасимулятори для навчання льотчиків F-16 в Україні. Чехія безоплатно передасть Повітряним силам ЗСУ штурмові гелікоптери, боєприпаси, а також підключається до програми навчання льотчиків на винищувачах F-16 та дає Силам оборони авіасимулятор, щоб авіатори проходили певний курс в Україні (докладніше).

5. Словаччина поставить Україні ще 16 САУ Zuzana 2 та налагодить їхнє спільне виробництво. Зеленський оголосив, що Братислава виготовить та поставить Києву ще 16 самохідних артилерійських установок Zuzana 2 (докладніше).

6. Укренерго попросило вимикати кондиціонери: різко зросло споживання енергосистеми. НЕК “Укренерго” попросила українців вимикати кондиціонери після 16:00 (детальніше).

7. Мостоукладач з мостом, “Барсук”, глушилки та HX81: нова партія техніки для ЗСУ з Німеччини – відео. Німецький уряд оприлюднив публічну частину нового пакету військової допомоги Силам оборони, який уже передано в Україну: там важка транспортна та інженерна техніка, глушилки проти дронів тощо. (Детальніше).

8. Навіть найгірший сценарій на ЗАЕС не загрожує населенню — Американське ядерне суспільство. Навіть найгірший сценарій на Запорізькій АЕС не становитиме радіологічної небезпеки для населення. Про це заявили в Американському ядерному агентстві (докладніше).

9. МВФ встановив для України чотири додаткові вимоги: список. Міністерство фінансів у п’ятницю, 7 липня, опублікувало оновлений меморандум про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом у рамках першого перегляду кредитної програми (докладніше).

Читайте також тексти дня:

США перемогли Китай у “війні чіпів” Як їм це вдалося

Хто купив Рівноторф

Незвичайні стриму на Twitch. На чому заробляють і що роблять стримери в ефірі

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post На Кіровоградщині ворожий агент влаштувався на оборонний завод, – СБУ
Next post Журналісти підтвердили загибель понад 27 тисяч російських військових в Україні