Шевченківський суд Києва. ГБР розслідує, як Гуменюк проніс туди вибухівку – новини України, Політика

Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини вибуху в Шевченківському суді Києва, що стався 5 липня, і причини, які призвели до цього.

Як повідомили у прес-службі, зокрема, розслідуватиметься, яким чином до суду потрапила вибухівка, хто сприяв замаху на правоохоронців, а також якість виконання конвоєм Нацгвардії та посадовцями київського СІЗО своїх функціональних обов’язків.

5 липня у Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє було поранено. Підозрюваним у скоєнні вибуху є Ігор Гуменюк, якого обвинувачують у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Цього ж дня відбулося чергове засідання за звинуваченням Ігоря Гуменюка у скоєнні злочинних дій у серпні 2015 року. Тоді від вибуху гранати, кинутої Гуменюком у бік правоохоронців під Радою, постраждали понад 150 людей, серед яких загинуло четверо нацгвардійців. Гуменюку загрожувала довічна.

  • Зіткнення, після яких було затримано Гуменюка, сталися 31 серпня 2015 року. Тоді Верховна Рада схвалила проект постанови про попереднє схвалення законопроекту, який передбачає внесення змін до Конституції децентралізації влади. Зокрема останнім пунктом у проекті закону зазначено, що особливості здійснення місцевого самоврядування в ОРДЛО визначаються окремим законом.
  • ЛІГА.net вела хроніку теракту під Радою: дивіться фото та відео з місця.
  • За підозрою у використанні гранати тоді було затримано Ігоря Гуменюка, рядового батальйону МВС “Січ”. Судові засідання у цій справі тривали вісім років.

Читайте також: Вибух у Шевченківському суді Києва: з’явилося відео спецоперації КОРДу

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Головне за день. П’ятниця, 7 липня
Next post Липень буде найспекотнішим місяцем за 120 тисяч років