США ввели санкції проти глави сербської спецслужби: Зв’язки з Росією та корупція – новини України, Політика

Міністерство фінансів США наклало санкції на директора Агентства безпеки та розвідки Сербії Олександра Вуліна. Його звинувачують у корупційних та дестабілізуючих діях, які також сприяли “зловмисній” діяльності Росії в регіоні, йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Зазначається, що таке рішення продиктоване бажанням притягнути до відповідальності тих, хто брали участь у корупції, яка сприяє власним інтересам та політичним програмам за рахунок “миру та стабільності на Західних Балканах”.

Такі корупційні угоди сприяють “російській злочинній діяльності” у Сербії та Регіоні, йдеться у повідомленні.

Мінфін США стверджує, що Вулін причетний до транснаціональної організованої злочинності, незаконних операцій з наркотиками та зловживання службовим становищем.

За інформацією відомства, Вулін підтримував взаємовигідні зв’язки з сербським торговцем зброєю Слободаном Тешичем, що знаходиться під санкціями США.

Повідомляється, що посадовець допомагав забезпечити вільне переміщення незаконних поставок зброї Тешичем через кордони Сербії.

Ці дії Вуліна “сприяли розвитку корупції в урядових установах Сербії”, пише Мінфін США.

Також стверджується, що Вулін використав свої державні посади для підтримки Росії, сприяючи “зловмисній діяльності” РФ у регіоні.

Крім того, він надавав Росії платформу для посилення її впливу на Західних Балканах, пише Мінфін США.

Раніше Вулін був міністром оборони та міністром внутрішніх справ. Ці відомства та Агентство з безпеки та розвідки не є об’єктами санкцій США.

Дивіться також: Сили НАТО блокують адмінбудинки на півночі Косова через сербських протестувальників – відео

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post МЗС розшукало українця, якого Wizz Air зняла з рейсу: що про нього відомо
Next post Надувне житло для астронавтів Lockheed Martin перевірили на міцність