Угорщина, можливо, знову хоче вивезти українських полонених за спиною України – ГУР – новини України, Політика

Угорщина, можливо, знову хоче вивезти українських військовополонених за спиною України. Координаційний штаб із поводження з українськими полоненими отримав таку інформацію та перевіряє її. Про це ЛІГА.net повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Стало відомо, що Угорщина за посередництва РПЦ без участі та погодження української сторони планує таємну операцію з вивезення групи українських військовополонених із Росії на свою територію.

Є інформація, що представники уряду Угорщини відвідають Росію на початку серпня для обговорення передачі полонених українців угорського походження.

За словами представника ГУР, якщо ця інформація підтвердиться, то дії Угорщини не мають правових підстав, є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародного гуманітарного права.

Координаційний штаб із поводження з українськими полоненими перевіряє цю інформацію і у разі її підтвердження реагуватиме відповідним чином.

“Україна слідкує за ситуацією”, – сказав Юсов.

  • 8 червня 2023 року в РПЦ заявили, що передали Угорщині військовополонених “закарпатського походження” у рамках “міжцерковної співпраці на прохання угорської сторони”.
  • Віце-прем’єр-міністр Угорщини наступного дня підтвердив інформацію ЗМІ про передачу країні 11 українських військовополонених.
  • Українське МЗС повідомило, що держава не була проінформована про такий факт.
  • У МЗС Угорщини заявили, що держава не причетна до вивезення українських полонених із РФ, українські полонені можуть “вільно пересуватися Угорщиною” і робити “що хочуть”.

Читайте також: Лубинець: Угорщина порушила міжнародне право, забравши наших полонених. Це операція Росії

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post До 24 серпня герб СРСР на монументі “Батьківщина-Мати” замінять на герб України
Next post Еліна Світоліна — у росії звинуватили українку в підкупі Іги Свьонтек на Вімблдоні-2023