Дональд Трамп розповів, як він “помирить” Росію та Україну “за один день” – новини України, Політика

У разі перемоги на виборах президента США 2024 року Дональд Трамп запропонує Києву “припинити” чинити опір, а Кремлю погрожує посиленням військової підтримки України. Про це колишній президент сказав в інтерв’ю Fox News.

Трамп знову сказав, що він “укладе угоду за один день”.

“Я чудово знаю Зеленського, і я чудово, і навіть краще, знаю Путіна. І в мене хороші стосунки, відмінні стосунки з ними”, – сказав колишній президент США.

“Зеленському я б сказав: все, вистачить. Ви повинні укласти угоду… Путіну я б сказав: якщо ти не укласти угоду, ми дамо йому (мабуть, Зеленському. – Ред) дуже багато (мабуть, зброї. – Ред), більше, ніж вони колись отримували, якщо буде потрібно”, – сказав Трамп.

ДОВІДКА. Чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. Чинний голова Білого дому Джо Байден і Трамп уже оголосили про намір брати участь у перегонах. Основним конкурентом Трампа у Республіканській партії є губернатор Флориди Рон Десантіс.

Трамп неодноразово виступав проти допомоги Україні, хвалив Путіна та лякав світ ядерною війною. Десантіс робив суперечливі заяви про війну — спочатку він закликав збільшити військову допомогу Україні, проте потім назвав війну “територіальною суперечкою”. Після шквалу критики з боку республіканців Десантіс назвав Путіна військовим злочинцем та заявив, що Україна переможе.

10 липня президент Володимир Зеленський сказав, що “ці 24 години” Трамп вже мав, але ними не скористався. “Ми були на війні, не повномасштабній війні, але ми були на війні і, як я припускаю, у нього був цей час у його розпорядженні, але у нього, мабуть, були якісь інші пріоритети”, – сказав президент.

  • У серпні 2022 року Трамп заявив, що Україна, щоб уникнути повномасштабного вторгнення Росії, “могла б відмовитися від Криму” або зійти з курсу на вступ до НАТО.
  • Також він говорив, що адміністрація чинного голови Білого дому Джо Байдена “майже змусила” Путіна розпочати велику війну проти України.
  • У березні 2023 року екс-президент США заявив, що допомога Україні – це лише інтерес Європи, а також виступив проти зміни режиму Путіна.

Також читайте: Зеленський вірить, що Україна переможе до виборів у США. Раніше Трамп критикував допомогу ЗСУ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Головне за день. Неділя, 16 липня
Next post Ердоган заявив, що Путін погодився на продовження “зернової ініціативи”