Генштаб: Росіяни намагалися повернути втрачене під Бахмутом та Старомайорським – карта боїв – новини України, Політика

Сили оборони продовжили успішно відбивати російський наступ Сході та проводити свої наступальні дії Півдні. Окупанти зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах, там протягом доби відбулося 28 бойових зіткнень. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Куп’янському напрямі українські захисники продовжують стійко утримувати оборону. Минулої доби росіяни без успіху вели наступальні дії на південь від Масютівки Харківської області.

Куп'янський напрямок (карта deepstate)

На Лиманському напрямі окупанти наступали на схід від Веселого Донецької області, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили всі атаки росіян у районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Івановського. Також окупанти спробували відновити втрачене становище на північний захід від Курдюмівки, проте не мали успіху.

Бахмутський напрямок (карта deepstate)

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати настання російських загарбників у районі Мар’їнки.

Мар'їнський напрямок (карта deepstate)

На Шахтарському напрямку росіяни невдало спробували відновити втрачене становище у північній частині Старомайорського Донецької області.

Шахтарський напрямок (карта deepstate)

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню українських військ.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Мелітопольський та Бердянський напрямки (карта deepstate))

За добу авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких по зенітно-ракетному комплексу противника

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили росіян, 20 ворожих артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та дві станції РЕБ окупантів.

Дивіться також Кримський міст. Окупанти заявили про надзвичайну подію та перекрили рух – відео, фото

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Підсумки 16.07: Обстріл Харкова і бої на фронті
Next post Виробництво цементу в Україні — Павло Качур пояснив, на скільки років вистачить сировини