Кримський міст – з’явився новий коментар СБУ – новини України, Політика

Усі деталі щодо організації підриву Кримського мосту під ранок 17 липня Служба безпеки України “обов’язково розкриє після нашої Перемоги”. Про це ЛІГА.net заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

“Поки що ми з інтересом спостерігаємо, як один із символів путінського режиму в черговий раз не витримав військового навантаження”, – додав представник Служби.

Дехтяренко нагадав, що в одному з інтерв’ю глава СБУ Василь Малюк заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога.

Кримський міст – один із транспортних коридорів військових поставок для російської армії на півдні України.

ДОВІДКА. 17 липня 2023 року в Керчі о 03:04 та 3:20 чули звуки вибухів. Лише за годину окупанти Криму повідомили про “ПП” в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 влада РФ написала про атаку двома “українськими” аквадронами. Джерела LIGA.net у СБУ кажуть, що атака на міст – спецоперація СБУ та ВМС. Пошкоджено дорожнє полотно на прольотах, хоча нібито опори цілі. Міст пошкоджений вдруге з початку його будівництва: 8 жовтня 2022-го стався підрив вантажівки, після чого спалахнули паливні цистерни поїзда, що прямував залізничною частиною мосту. Тоді кілька секцій автодороги впали у воду. 8 липня 2023 року МО визнало, що це зробила Україна.
  • Рівно 9 років тому, 17 липня 2014 року, російські окупанти збили над Донбасом пасажирський лайнер Boeing рейсу МН17. Усі на борту загинули.
  • Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Це вже не той Зеленський, який був на початку своєї президентської конденції”. Бурмака висловилася про українського президента
Next post Кримські футбольні клуби зіграли у чемпіонаті Росії