Китай ніяк не відреагував на вибух Кримського мосту. Вдають, що нічого не трапилося – новини України, Політика

У Міністерстві закордонних справ Китаю ніяк не відреагували на підрив Кримського мосту в ніч проти 17 липня і заговорили про продовження зернової угоди. Про це на брифінгу говорила речник МЗС КНР Мао Нін, цитує її пропагандистська агенція Global Times, яку контролює Компартія Китаю.

За її словами, Китай “сподівається”, що чорноморська зернова ініціатива “буде, як і раніше, збалансованою і повністю реалізованою”.

“Китай також висунув ініціативи з міжнародного співробітництва в галузі продовольчої безпеки, і китайська сторона готова розширювати контакти та співпрацю з усіма сторонами для досягнення більшого міжнародного консенсусу та забезпечення глобальної продовольчої безпеки”, – заявила Мао.

Щодо “інциденту” з Кримським мостом дипломат не висловилася, вдавши, що нічого не сталося.

оновлено о 12:34. Після підриву переправи речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що дія зернової угоди припинена.

Він сказав, що “як тільки буде виконано російську частину, Москва повернеться негайно до реалізації цієї угоди”.

ДОВІДКА. 17 липня 2023 року в Керчі о 03:04 та 03:20 чули звуки вибухів. Лише за годину окупанти Криму повідомили про “ПП” в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 влада РФ написала про атаку двома “українськими” аквадронами. Джерела LIGA.net у СБУ кажуть, що атака на міст – спецоперація СБУ та ВМС. Пошкоджено дорожнє полотно на прольотах, хоча нібито опори цілі. Міст пошкоджений вдруге з початку його будівництва: 8 жовтня 2022-го стався підрив вантажівки, після чого спалахнули паливні цистерни поїзда, що прямував за залізницею мосту. Тоді кілька секцій автодороги впали у воду. 8 липня 2023 року МО визнало, що це зробила Україна.
  • Рівно 9 років тому, 17 липня 2014 року, російські окупанти збили над Донбасом пасажирський лайнер Boeing рейсу МН17. Усі на борту загинули.
  • Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію.

Читайте також: “З цікавістю спостерігаємо”. Заява СБУ про підрив мосту до Криму – дані будуть після Перемоги

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Виїзд за кордон за сімейними обставинами – чоловіки мають право покинути Україну
Next post Українці через “Дію” придбали військові облігації на 1,5 млрд. грн.