росія оголосила про вихід з зернової угоди

Дія зернової угоди про вивезення зерна з українських портів, блокованих рф на початку повномасштабного вторгнення, припинена. Про це заявив речник президента рф Дмитро Пєсков.

Фактично чорноморські домовленості припинили свою дію сьогодні. Як сказав уже раніше президент Російської Федерації, спливає термін 17 липня. На жаль, частина, що стосується Росії у цій чорноморській домовленості, не виконана досі. Тому її дія припиняється…

Зернова угода зупинилася. Як тільки буде виконано російську частину, російська сторона повернеться негайно до реалізації цієї угоди.

​На запитання, чи може підрив ділянки Кримського мосту вплинути на позицію москви щодо продовження зернової угоди, Пєсков відповів:

Це не пов’язані речі. До атаки позицію було заявлено Путіним. Виконають наші умови – повернемось до реалізації.

Припинення зернової угоди підтвердила речниця МЗС рф марія захарова:

Росія сьогодні офіційно повідомила Туреччину та Україну, секретаріат ООН про заперечення проти продовження зернової угоди.

Зернова угода – угода між Україною, росією, Туреччиною та ООН про вивезення зерна з чорноморських портів України (Чорноморськ, Південний та Одеський порт), підписана 22 липня 2022 року. Вона неодноразово продовжувалась, термін її дії угоди спливає сьогодні, 17 липня.

росія припинила видавати дозволи на вивіз зерна наприкінці червня. Напередодні з Одеси вийшло останнє судно у рамках зернового коридору.

Previous post Учора росіяни били по 10 населених пунктах Донеччини, поранені четверо людей
Next post Ткач місцевій владі: якщо зливатимо гроші на барабани — програємо війну