На Кубані знайшли літак-навідник ударів РФ Україною А-50 – супутникове фото – новини України, Політика

Росія дислокувала літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 на базі військово-транспортного Іл-76 в аеропорту “Вітязєво” на Кубані. Про це повідомив у Twitter OSINT-ентузіаст Бенджамін Піте, який відстежує за супутниковими знімками перебіг російсько-української війни.

Білою плямою на території стоянки щось складно зрозуміти, проте автор стверджує, що виявлення А-50 “зроблено на основі супутникових знімків високого дозволу”.

“Літак знаходиться там як мінімум з початку червня”, – уточнив Піте.

Натисніть на фото вище, щоб збільшити його

А-50 виявляє та супроводжує повітряні/надводні цілі, повідомляє командні пункти автоматизованих систем управління в армії про повітряну та надводну обстановку, застосовується для управління винищувачами/бомбардувальниками/ракетоносцями при їх наведенні на цілі. Також може бути повітряним командним пунктом. Активно застосовується у цій війні.

Відео атаки дрона на А-50 у Мачулищах

“Витязево” є аеродромом спільного базування, тобто, крім цивільної авіації, інфраструктура використовується бойовою авіацією РФ.

Розташований за 5 км на північний схід залізничної станції Анапа в Краснодарському краї РФ і за 15 км на північний захід від центру самої Анапи.

  • 26 лютого 2023 року з’явилося повідомлення про вибух на аеродромі “Мачулищи” під Мінськом: метою був А-50 ВКС РФ. ЗСУ назвали інформацію про пошкодження А-50 “хорошою новиною”, але додали, що це не вплине на атаки РФ.
  • У березні розвідка повідомляла, що РФ зараз не здатна виробляти такі літаки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Анекдоти про татуювання — смішні жарти та приколи на честь свята День тату
Next post Слуга народу вимагає від місцевої влади обмежити витрати – новини України, Економіка