Куліба про Кримський міст: Один зруйнований міст Росії – менше зламаних життів українців – новини України, Політика

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи підрив Кримського мосту, заявив, що руйнація одного цього російського об’єкта призведе до того, що буде зруйновано менше життя українців. Про це глава МЗС сказав в інтерв’ю CBS.

Кулеба сказав, що дізнався про вибухи, що відбулися на Кримському мосту з новин і у нього немає офіційної інформації.

“Але правда, що один зруйнований російський міст означає – менше зруйнованих українських життів. Тому що цей міст використовується для забезпечення додатковими ресурсами російської армії в окупованому Криму та на окупованих територіях материкової України”, – сказав глава МЗС.

ДОВІДКА. 17 липня 2023 року в Керчі о 03:04 та 03:20 чули звуки вибухів. Лише за годину окупанти Криму повідомили про “ПП” в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 влада РФ написала про атаку двома “українськими” аквадронами. Джерела LIGA.net у СБУ кажуть, що атака на міст – спецоперація СБУ та ВМС. Пошкоджено дорожнє полотно на прольотах, хоча нібито опори цілі. Міст пошкоджений вдруге з початку його будівництва: 8 жовтня 2022-го стався підрив вантажівки, після чого спалахнули паливні цистерни поїзда, що прямував за залізницею мосту. Тоді кілька секцій автодороги впали у воду. 8 липня 2023 року МО визнало, що це зробила Україна.
  • 17 липня 2023 року віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров заявив, що Кримський міст “розірвали” морські дрони та пообіцяв збільшити їхнє виробництво.

Читайте також: “Це результат вдалої розвідки”. Як готували новий удар по мосту до Криму

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Зеленський прокоментував заяву Росії про вихід із зернової угоди
Next post Мессі в Інтер Майамі — син футболіста пожартував з гравця на презентації, відео