Продовжено арешт судді Тандиру, який збив нацгвардійця. На засіданні він скаржився на ГБР – новини України, Політика

Суддя Макаровського райсуду Олексій Тандир, підозрюваний у ДТП, що спричинив загибель нацгвардійця наприкінці травня, залишиться під арештом ще на два місяці. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Сьогодні, 17 липня, Печерський райсуд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який підозрюється у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Арешт без визначення застави продовжено до 26 серпня 2023 року.

Як передає Суспільне із зали суду, засідання розпочалося з клопотань самого Тандира. Він заявив, що Держбюро розслідувань, ЗМІ та “окремі активісти” нібито грубо порушують принцип презумпції невинності, стверджуючи “певні невстановлені факти”.

“Це стосується, наприклад, алкогольної експертизи”, – заявив підозрюваний.

Тандир звернувся до суду з проханням заборонити ГБР порушувати презумпцію невинності та закликав суд дізнатися, чому через два місяці після відбору досі немає результатів експертизи.

Прокурор сказав, що для цього потрібно більше часу, щоб уникнути неточностей.

Суддя Олеся Батрін підтримала клопотання Тандира щодо презумпції невинності.

10 липня у ГБР заявили, що Тандир був п’яний під час ДТП. За даними ГБР, це “повністю підтверджується” висновками судово-психологічної експертизи, проте слідство досі чекає на результати експертизи на вміст алкоголю в крові.

  • Близько опівночі 26 травня у Києві голова Макарівського районного суду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпості.
  • Тандира затримали за спеціальною статтею, яка дає змогу затримувати суддю без згоди Вищої ради правосуддя. Згодом ВСП дозволив утримання під вартою Тандира.
  • У судді примусово взяли біологічні зразки.
  • 27 травня суддя Тандира було заарештовано на два місяці без права застави. Сторона захисту Тандира подавала апеляцію, але отримала відмову.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? СБУ затримала інформатора, який «звітував» фсб про наслідки російського удару …
Next post Вболівальники на матчах УПЛ – пустять людей на трибуни чи ні