Євросоюз готує два пакети санкцій проти Білорусі, один – “військовий”. ЗМІ дізналися деталі – новини України, Політика

Журналісти Politico із посиланням на трьох неназваних дипломатів Євросоюзу пишуть, що країни-члени блоку погодилися на пакет санкцій щодо військової сфери країни-союзниці Росії Білорусі та мають оголосити його наступного тижня.

Зазначається, що санкційний пакет стосуватиметься бойових та авіакомпонентів.

Конкретні пункти відображатимуть санкції проти Росії – спробу припинити військові постачання, які незаконно переправляються через Білорусь до Росії.

Видання зазначає, що “нові санкції щодо Білорусі розглядаються як ступінь до більш широкої та глобальної угоди щодо покарання країни”.

За даними DW, Євросоюз паралельно планує запровадити новий пакет санкцій проти Білорусі у зв’язку з порушеннями прав людини до третьої річниці президентських виборів у країні (до 9 серпня, – Орд.).

Дипломати очікують, що Єврокомісія надішле дипломатам ЄС текст санкцій 19 липня. Після цього пакет буде передано заступникам послів ЄС, які, як очікується, схвалять угоду на зустрічі наступного тижня.

ДОВІДКА. Проти Білорусі вже запроваджено шість пакетів санкцій з боку ЄС. Останній набув чинності рік тому. Дискусія про нові обмежувальні заходи щодо Мінська у зв’язку з його залученням у війну Росії проти України триває в Євросоюзі вже кілька місяців.

Читайте також: Пропагандист РФ, який закликав топити українських дітей – під санкціями Лондона: хто у списку

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Жидачеві, що на Львівщині, організували військовий вишкільний табір
Next post Журналісти встановили причетних до депортації українських дітей з окупованих територій до РФ