Кримський міст. Росія прикриватиметься громадянськими для переміщення військ по півдню – ВСУ – новини України, Політика

Після підриву Кримського мосту російські загарбники переорієнтують свої транспортно-логістичні маршрути. Зокрема, вони прикриватимуться громадянським населенням для переміщення військових ресурсів тимчасово окупованими територіями на півдні України. Про це повідомила речник оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що наразі окупанти перенаправляють через окуповані території півдня України цивільний автотранспорт, що накопичився у напрямку пошкодженого Кримського мосту.

За словами Гуменюк, це робиться для того, щоб під прикриттям цивільних переправляти свої військові колони.

“Зрозуміло, що розріджені цивільним населенням, вони будуть менш вразливими для зброї Сил оборони”, – сказала вона.

Це спосіб приховати переміщення військ та підтягування логістики, а водночас це уповільнює логістику окупантів, наголосила Гуменюк.

“Тому що кількість автотранспорту збільшується, і вона заважатиме оперативному постачанню боєприпасів та техніки на фронт”, – підсумувала вона.

ДОВІДКА. 17 липня 2023 року в Керчі о 03:04 та 03:20 чули звуки вибухів. Окупанти повідомили про “НП” у районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 російська влада написала про атаку двома “українськими” аквадронами. Джерела ЛІГА.net у СБУ кажуть, що атака на міст – спецоперація СБУ та ВМС.

Міст пошкоджений вдруге з початку його будівництва: 8 жовтня 2022-го стався підрив вантажівки, після чого спалахнули паливні цистерни поїзда, що прямував залізничною частиною мосту. Тоді кілька секцій автошляху впали у воду. 8 липня 2023 року МО визнало, що це зробила Україна.

Дивіться також Кримський міст. Росіяни жахаються, показали, як виглядають пошкодження з поїзда.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Діти Героїв втрачають можливість здобути якісну освіту від держави — Татуся Бо
Next post ЄС планує нові санкції проти Білорусі – журналіст