Топ-генерал США пояснив, чому у пріоритеті ППО, а не F-16: У росіян сотні літаків – новини України, Політика

Генерал США Марк Міллі заявив, що наразі основною потребою ЗСУ у наступі є протиповітряна оборона та розмінування, а не отримання новітніх винищувачів F-16. Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США сказав про це під час прес-брифінгу.

“Десять F-16 коштують $2 млрд, росіяни мають сотні літаків четвертого і п’ятого поколінь. Отже, якщо вони [украинцы] намагатимуться зрівнятися з росіянами один до одного або навіть, знаєте, два на одного, ви говорите про велику кількість літаків”, – сказав Міллі.

Він зазначив, що це займе роки на навчання пілотів, технічне обслуговування та здобуття відповідного рівня фінансової підтримки.

“Ви кажете про набагато більше мільярдів доларів, ніж було згенеровано”, – зауважив генерал.

Для України використання ППО є найбільш ефективним, результативним і рентабельним способом отримати контроль над повітряним простором, зазначив Міллі.

За його словами, це важливо для захисту українських штурмових сил від повітряної підтримки російської армії та ударних гелікоптерів РФ, і Україна може їм протидіяти.

Читайте також: Настання ЗСУ “далеко від провалу”, є значні сили в резерві – генерал Міллі

Міллі заявив, що втрати українських сил зараз зумовлені не так російською авіацією, як російськими мінними полями, “покритими прямим вогнем” російських антитанкових загонів.

Генерал назвав головним – зосередитися на протиповітряній обороні, артилерії далекої та малої дальності, а потім включити у процес українських інженерів та обладнання для розмінування.

Це те, що їм потрібно. Ось чого вони хочуть. Це те, що вони просять. Коли я розмовляю з [главнокомандующим ВСУ] Залужним, він саме про це просить», – підсумував Міллі.

Читайте також: У ЗСУ є ініціатива на Куп’янському напрямку, росіяни безуспішно наступають – Міноборони

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post В аварійному стані знаходиться кожен десятий міст в Україні – Мінвідновлення (відео)
Next post Хорватія пропонує допомогу у транспортуванні українського зерна