Червоний Хрест дає Україні гроші на утримання російських військовополонених.

Україна отримує певну фінансову допомогу від Канади та Червоного Хреста на утримання полонених російських окупантів. Про це в інтерв’ю на телемарафоні повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Відповідаючи на запитання, чи допомагають Україні міжнародні партнери зі змістом військовополонених, Малюська зазначив, що така допомога є від Червоного Хреста та канадських партнерів.

“Вони допомогли з ремонтом, щоб привести камери в більш-менш базовий стан, придатний для функціонування. Плюс Червоний Хрест моніторить, як ми утримуємо ув’язнених, але також фінансує певні заходи”, – сказав міністр.

Він зазначив, що відома українцям цифра про 10 000 грн на місяць на одного російського військовополоненого не зовсім відповідає дійсності, оскільки насправді витрати на харчування та забезпечення режиму безпеки значно менші. Але Україна була змушена створювати табір для військовополонених із нуля, тож на старті були капітальні витрати.

Однак, як зазначив міністр, після закінчення війни табір нікуди не подінеться і перетвориться на типову установу для утримання українських в’язнів.

  • У жовтні 2022 року омбудсмен Лубинець заявив, що Червоний Хрест не виконує свій мандат в Україні і навіть не намагається цього робити, а також порушує принцип нейтральності, називаючи війну Росії проти України “кризою” чи “конфліктом в Україні”.
  • У червні 2023-го представники Червоного Хреста не відповіли омбудсмену, скільки українських полонених вони відвідали з початку повномасштабного вторгнення РФ. Щодо українських полонених з Оленівки МКЧХ теж не має новин.

Також читайте: Медицина, новини, гра у футбол. Омбудсмен показав фото з табору для полонених росіян

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post На Миколаївщині агентка ворога допомагала готувати нову повітряну атаку по “центрах прийняття рішень”
Next post IFRC висловила стурбованість і дистанціювалася від генсека білоруського Червоного Хреста