Критика контрнаступу ЗСУ на Заході – білий галас, слухайте їх топ-військових – Міноборони – новини України, Політика

Радник міністра оборони Олексій Копитько закликав українців не зазнавати нагнітання з приводу контрнаступу Сил оборони в західному інформпросторі, і слухати тих, хто має необхідну повноту інформації з цього приводу, – топ-військових Заходу.

Він нагадав, що голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, командувач армії Великобританії адмірал Тоні Радакін та голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер однаково високо оцінили результати українських військ у контрнаступі.

Вони одноголосно заявили, що “українська армія успішно вирішує надскладне завдання”.

“Вони розуміють, за яких умов доводиться діяти (Силам оборони – Орд.). Все інше – білий шум”, – написав Копитько у Facebook.

За словами радника Резнікова, західні ананіми, політики та інші коментатори, які критикують темпи контрнаступу, не мають достатньої інформації про ситуацію на фронті, а просто “намагаються створити певні настрої в суспільстві”.

У зв’язку з чим Копитько закликав українців не піддаватися цьому.

Він пояснив, що українське командування адаптує тактику залежно від ситуації, і це правильно, оскільки “Було б справжнім лихом, якби після усвідомлення масштабу мінних полів продовжили б по них ломитися, не зважаючи на втрати”.

Копитько заявив, що “коригування плану не є трагедією і наочні результати будуть”.

“Наші війська системно вибивають РСЗВ та засоби ППО ворога. Вже перевищено показники червня, які були рекордними за весь час. Ворог був змушений змінити тактику використання вертольотів через великі втрати. Зараз у справу підуть нові боєприпаси, росіянам стане ще сумніше”, – підсумував він.

  • Бауер похвалив Сили оборони за тактику проведення контрнаступу. Він заявив, що через “розсипаних” росіян мін, контрнаступ виявляється складним, проте ЗСУ має рацію в тому, щоб діяти обережно.
  • Міллі заявив, що український контрнаступ “далеко від провалу” незважаючи на те, що він відбувається “повільніше”, ніж очікувалося. Він також заявив, що Сили оборони впевнено просуваються.
  • Радакін відкинув припущення, що контрнаступ сил оборони просувається повільно, заявивши, що “за останні кілька тижнів Україна зайняла більше позицій, ніж Росія за останній рік”.

Читайте також: Генштаб: Росіяни без успіху наступали на Лиман, ЗСУ відбили атаки під Бахмутом – карта

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post СБУ затримала резидента ФСБ, який створив мережу інформаторів у Херсоні
Next post Курс долара в Україні – Сергій Ніколайчук впевнений, що НБУ поки не переглядатиме офіційні показники